Impreuna invingatori
in cursa energiilor regenerabile
Membrii
ACCEPTwebsite: www.accept-electric.ro


Accept S.R.L a fost infiintata in anul 1991 si este situata in Bucuresti.
Avand peste 50 angajati, firma produce o gama larga de instalatii electrice si constructii electrice, activitati de inginerie si consultanta tehnica pentru instalatii electrice; proiectare si executare de instalatii; Produsele si serviciile au ca piata principala de desfacere Romania.
Clientii sunt firme importante de pe plan local si national. Personalul e pregatit in mod constant in traininguri organizate de companie.
In domeniul energiilor regenerabile Compania are o vasta experienta, in special a lucrarilor de alimentare cu energie electrica produsa de panouri solar fotovoltaice a constructiilor izolate sau indepartate de reteaua electrica nationala.
ACTIV CONSTRUCT

Energie solara fotovoltaica: studii, proiecte, import, montare; experienta de peste 30 de ani;
ALUKONIGSTAHLwebsite: www.alukoenigstahl.ro


ALUKONIGSTAHL este o firma bazata pe tehnica moderna si progres.
Cientilor si partenerilor nostri din domeniul constructiilor, ca si celor din domeniul instalatiilor si al constructiilor de masini le oferim sisteme de aluminiu, otel si PVC.
Scopul nostru in toate domeniile in care activam este suprematia in tehnologie si pe piata.
Dobandim aceasta prin:
• Apropierea de piata
• Relatia de parteneriat cu toti clientii nostri, ca si
• Distribuirea celor mai bune marci - ca SCHUCO, JANSEN si RHS.
Cuprinzatorul pachet de servicii oferite completeaza oferta si subliniaza evidenta noastra orientare catre clienti in marcile comercializate de noi.
In concluzie, ALUKONIGSTAHL se angajeaza pentru: calitatea cea mai inalta, estetica si siguranta.
Compania imbina oferta de elemente constructive cu cea de solutii tehnice pentru realizare a eficientei energetice si a integrarii in constructii a soutiilor de producere a energiei electrice si termice pe baza de surse solare: fotovoltaice si termice.
AMVICwebsite: www.amvic.ro


In dorinta promovarii pe piata romaneasca a unor produse noi, cu caracteristici deosebite fata de cele traditionale, firma AMVIC SRL si-a stabilit ca principal obiectiv de activitate producerea de cofraje termoizolante incorporate din polistiren expandat tip AMVIC, licenta Amvic System Canada. Societatea noastra produce de asemenea si placi de polistiren expandat, atat de necesare termoizolarii cladirilor. O alta ramura de activitate este asigurarea de consultanta privind proiectarea si adaptarea proiectelor de constructie cu sistem AMVIC, calculul structurii de rezistenta, asigurare diriginte de santier si logistica [scule, unelte, accesorii, etc...
Incepand din iunie 2006 a inceput productia cofrajelor pe baza de neopor. Avantaj: un transfer termic mai redus, doar 0.22 W/mpK.

CASA PASIVA

Conceptul de Casa Passiva, a aparut in Germania cu anul 1983, cand s-a creat Institutul de case Passive din orasul Darmstad.
In anul 1991 s-a realizat in Darmstad prima constructie passiva. De atunci si pana acum s-au construit zeci de mii de constructii pasive, de la case individuale la blocuri, primarii, scoli, etc.
Multe state occidentale (Austria, Germania, Danemarca, Anglia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Elvetia, Belgia, Olanda) au adoptat conceptul de case passive la toate constructiile realizate pentru stat, inclusiv la cele sociale (pentru ca toti contribuabilii sa plateasca putin la intretinerea acestora).

Noutati:
- Utilizarea de energii regenerabile (a soarelui, a pamintului, a vintului).
- Casele passive se incalzesc cu mijloace eficiente energetic, a caror necesar de caldura este foarte scazut.
- Proiectare a constructiilor pasive, experienta de 5 ani in asemenea proiecte,
- 23 de proiecte standard gratuite ( conditiile sunt pe site ), care se pot realiza in sistem Passiv.
- Consiliere in realizarea constructiilor,
- Cofrajele termoizolante din neopor Passive, care au U = o,11 w/mpK, care nu au Punti Termica,
- Ferestre passive,
- Instalatii = pompe geotermale tip apa/apa, sol/apa; incalzire in pardoseala, instalatii solare pentru ACM si aport la caldura, instalatii de ventilatie cu recuperare de caldura,
- materiale pentru termoizolatii superiaoare = neopor, celuloza ignifugata.
Blizzardwebsite: www.typsa.com/Boletin27/Int-C-6.html


Blizzard Design (Grupo TYPSA) welcomes the New Year from a new office
As of December 1st, 2009, Blizzard Design, TYPSA’s Romanian subsidiary, has a new head office in Bucharest at the following address:
The new premises are located in the vicinity of the recently inaugurated AFI Palace Cotroceni shopping centre, and have an overall surface area of 300 sqm. The office is fully equipped to successfully fulfill all the day to day office activities.
Blizzard Design became a subsidiary of TYPSA in 2007 and specializes in the delivery of engineering consultancy services for transport infrastructure, architecture, buildings and urban development, water supply and sewerage, port works and coastal engineering, environment and renewable energy.
In addition to the head office in Bucharest, Blizzard Design also maintains a branch in Constanta. The Constanta office provides support for the company’s business development tasks in the region, as well as implementing local/regional projects.

BM Solarwebsite: www.bmsolar.it/ro/pag/compania-32.html


Fotovoltaicul in Italia este reprezentat de BMSolar.
Din 2006 este prima realitate europeana specializata in rezolvarea problemelor randamentului implanturilor fotovoltaice
BMSolar s-a nascut in 2011 ca detasament al Epik, firma toscana activa in sectorul proiectarii si realizarii de implanturi si solutii pentru automatizarea industriala.
De la dezvoltarea de hardware si software de tehnologie avansata la experimentele in fotovoltaicul solar pasul a fost mic: multumita finantarii Camerei de Comert din Pisa si al suportului tehnologic al lui Epik s-a nascut BMSolar, prima realitate europeana specializata in rezolvarea problemelor legate de functionarea implanturilor fotovoltaice.
BMSolare a devenit ulterior lider tehnologic si de piata in mediul optimizarii, controlului si punerii in siguranta a instalatiilor fotovoltaice existente si in curs de realizare.
Creativitatea si capacitatea de problem solving a inginerilor si a informaticienilor italiaeni au dat voie dezvoltarii unei tehnologii de avangarda , prima si unica de acest gen: cu Black Magic-ul, in intregime ideat si produs in Italia, BMSolar a individuat solutia pentru optimizarea energiei electrice a implanturilor fotovoltaice, cu o crestere a productiei de pana la +80%.
Calitatea italiana a serviciului si al produsului este la dispozitia instalatorilor , producatorilor de panouri solare dar si a clientilor privati care doresc sa profite de toate avantajele tehnologiei fotovoltaice.

CARANDAwebsite: www.caranda.ro


BATERII PENTRU STOCAREA ENERGIEI SOLARE SAU EOLIENE: Societatea CARANDA distribuie baterii pe baza de plumb-acid cu valva regulatoare din seria Solar BSB. Procesul de fabricatie al acestor baterii utilizeaza un aliaj si o tehnologie a materialelor speciale care asigura o functionare excelenta in diverse medii, in special la temperaturi ridicate sau scazute. Bateriile din seria BSB Solar sunt optimizate pentru depozitarea si convertirea energiei fotovoltaice. Specialistii CARANDA stau la dispozitia dumneavoastra pentru a va ghida in dimensionarea si alegera bateriei capabile sa maximizeze investitia dumneavoastra intr-o instalatie de producere si stocare a energiei solare.

Certificarile de conformaitate obtinute de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului:

Datorita noilor dotari cu o tehnologie de varf la nivel european, respectand legislatia nationala si cea europeana privind Protectia Mediului, unitatea noastra este certificata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.
Carbochim Muntenia S.R.L.website: www.carbochim-muntenia.ro


S.C. Carbochim Muntenia S.R.L. a fost infiintata in anul 2001, preluand activitatea de distributie si portofoliul de clienti al S.C. Grup Invest S.A. - Pitesti.
Suntem unicul distribuitor al Carbochim CLUJ in zona pentru toata gama de produse a acestuia (corpuri abrazive, discuri abrazive, abrazivi pe suport si produse de uz general).
S.C. Carbochim Muntenia S.R.L. are relatii de parteneriat de peste 12 ani cu societati comerciale de importanta nationala.

Disponibilitate
S.C. Carbochim Muntenia S.R.L. are disponibilitatea logistica si personal calificat pentru a colabora cu firme din tara si strainatate privind activitatile de reprezentanta sau preluarea activitatilor de distributie.
Como Consultingwebsite: comoconsulting.ro/como/


COMO Consulting este firma de consultanta certificata in elaborarea si implementarea proiectelor cu finantare europeana.

In cei peste 5 ani de activitate,
societatea a realizat proiecte in care s-au solicitat finantari pentru:

 • formarea profesionala a resurselor umane

 • cresterea competitivitatii economice a intreprinderilor

 • dezvoltarea infrastructurii (baze sportive, parcuri de agrement, parcuri solare, retele de alimentare cu apa, retele de epurare a apelor uzate, drumuri comunale, camine culturale)

 • functionarea Grupurilor de Actiune Locala etc.

 • elaborarea Strategiilor de dezvoltara locala, ghid cuprinzator care exprima valorile comunitatii.

Echipa COMO Consulting:

 • are in vedere dezvoltarea sustenabila a mediului socio-economic autohton

 • se adreseaza mediului de afaceri si autoritatilor publice locale – jucatori care continua sa se alature pietei, impresionand atat prin numarul lor, cat si prin varietatea domeniilor carora acestia li se adreseaza

 • vine in intampinarea nevoilor clientilor de a asigura  dezvoltarea durabila a firmelor proprii sau a comunitatilor locale, pe o piata din ce in ce mai concurentiala

 • vizeaza:

  • promovarea urmatoarelor valori: corectitudine, loialitate, profesionalism, eficienta, eficacitate

  • atingerea standardelor de performanta

  • dezvoltarea unei relatii longevive cu clientii

Cumpanasu & DejescuSCP CUMPANASU SI DEJESCU are sediul in Str. Mantuleasa, Nr. 15, Et. 1, Corp B, Sector 2, si functiuneaza in cadrul Baroului Bucureşti.

DACOROM INTERNATIONALwebsite: www.dacorom.ro


De la infiintare si pana in prezent Dacorom International SRL a constituit partenerul ideal de afaceri in domeniul transporturilor pentru diversi clienti.
Detinem numeroase parteneriate, atat pe plan intern, cat si pe extern, care ne permit realizarea in cele mai bune conditii al oricaror solicitari primite de la clientii nostri.
Pe plan extern amintim: DEUGRO GmbH Germania, FAGIOLI Italia, SAMSKIP Islanda, SAGA Italia, COSCO China, BERTLING Anglia, JAS Worldwide Transport GmbH Germania, CONNECT Austria, RUBISHIPS Bulgaria, DONAU STAR Germania.
Pe plan intern: TAS, Van der Vlist, Medfreight, Improdex Autotransport 3M, TPSUT, DEME Macarale, UMEX, Romtrans Agigea.
DARV TOOLS

Intretinere, reparatii capitale si piese de schimb pentru urmatoarele tipuri de masini unelte: strunguri, freze, prese, ghilotine, abkant etc. Diverse tipuri de piese obtinute prin aschiere. Diverse piese obtinute prin deformare plastica la rece (debitari, indoiri stantari).
Constructii structuri instalatii solare.
Confectii metalice: structuri metalice, scari elicoidale si drepte, balustrade, console, containere diverse dimensiuni si utilizari, garduri si grilaje.
DIGITECH ELECTRIC

DIGITECH este o societate privata cu capital integral romanesc. A fost infiintata in 1994, avand ca principal obiect de activitate automatizarile industriale. In toata aceasta perioada am realizat o gama variata de produse, de la relee electronice industriale la tablouri electrice de automatizare complexe.
Bazandu-ne pe experienta acumulata, in ultimii ani ne-am orientat catre noi sectoare de activitate, strans corelate cu domeniul automatizarilor industriale, cum ar fi:
• executarea
- statiilor compacte de epurare ape uzate,
- a statiilor de potabilizare,
- a grupurilor de pompare,
- a unor confectii metalice specifice,
• comercializarea
- de generatoare,
- rezervoare modulare de apa,
- incineratoare de deseuri,
- echipamente de analiza a apei.
Obiectivul nostru este acela de a deveni furnizorul dumneavoastra de echipamente de cea mai buna calitate.
Consultanta pentru alegerea solutiilor optime pentru proiectele si lucrarile dumneavostra va este oferita gratuit de specialistii nostri.
ECAS TRADEOrganizare evenimente in domeniul eficientei energetice si al energiilor regenerabile, solutii complete de tipar (digital si of sett), solutii de expunere, afisare si inramare, concepte lansare produse.
Incepand din 2005, ECAS TRADE a organizat peste 20 de evenimente marcante in piata de eficienta energetica si energii regenerabile.
La editia inaugurala a primei Expozitii specializate pentru instalatii electrice dedicate industriei si constructiilor - International Electric Automation Show, ECAS TRADE a organizat Evenimentele Conexe impunand ca tema si concept "Eficienta Energetica - cheie a imbunatatirii productivitatii si suprematiei pe piata".
In 2007, tot la evenimentele conexe IEAS a fost lansata prima data pe piata din Romania prin ECAS TRADE conceptul de integrare in constructii a solutiiilor de producere a energiei din surse regenerabile.
In 2007 si 2009, ECAS TRADE a organizat pentru si alaturi de AAEC si respectiv AIIR - cele doua asociatii prestigioase, Conferintele de Eficienta energetica dedicate auditorilor energetici in cladiri.
In 2007, 2008, 2009 s-a organizat pentru Universitatea Valahia din Targoviste si intreg Consortiul implicat, Conferinta de Surse Noi si Regenerabile CNSNRE.
ECHIPOTwebsite: www.echipot.ro


Observand tendintele pozitive ale omului contemporan de a fi din ce in ce mai atasat de natura, remarcam cu bucurie ca dezvoltarea afacerii ECHIPOT, timp de 10 ani, sub sloganul "In armonie cu natura", raspunde solicitarilor in crestere atat ale specialistilor cat si ale pasionatilor de informatii si produse specializate pentru:

• protectia impotriva trasnetului si protectia impotriva supratensiunilor
• masurarea parametrilor meteorologici si a parametrilor de interior
• producerea de energie din surse noi si regenerabile

Munca plina de entuziasm, dedicare si continuitatea in cautari, a transformat curiozitatea permanenta in cunoastere iar echipa a fost inzestrata cu competentele necesare pentru a selecta atent produsele ECHIPOT si pentru a va oferi consultanta, proiectare si asistenta tehnica in alegerea, instalarea si utilizarea produsului cel mai potrivit nevoilor si posibilitatilor Dvs.
ECO POWER ENERGY PRODUCTIONDezvoltattor de proiecte de producere a energiei electrice si termice utilizand ca sursa energia eoliana, energia din Biomasa si energia solara: fotovoltaica si termica.
ECOVOLTwebsite: www.ecovolt.ro


Scop: sa oferim cele mai bune sisteme, echipamente si servicii de calitate, pentru toate aplicatile din domeniul energiei alternative, intr-un mod cat mai eficient posibil. Implementarea sistemelor cu panouri fotovoltaice, turbine eoliene si turbine hidro pentru toti cei care au resedinta in zone izolate sau au nevoie de curent electric acolo unde nu existat niciodata, necesita o proiectare riguroasa si bine justificata tehnic. Pericolul cel mai mare si adesea intalnit in practica este implementarea unor sisteme subevaluate care nu produc energie la parametrii ceruti, sau sisteme supraevaluate care costa enorm si nu vor putea fi amortizate intr-un timp relativ proiectat.

ECOVOLT ca parte a grupului german Phaesun GmbH, impreuna cu alte companii au inceput sa deschida un nou drum . Un drum care speram noi, va fi mai curat, economic si ecologic pentru noi si generatile viitoare. Nu va fi usor dar suntem siguri ca toti clientii nostrii vor fi multumiti.

ECOVOLT ca parte a grupului german Phaesun GmbH, va sustine toate eforturile de introducere a utilizarii energiei regenerabile in Romania si a schimbarii mentalitatii oamenilor cu privire la ea.
ENEVwebsite: www.enev-avrig.ro/


Compania SC ENEV-AVRIG SRL este dedicata integrarii sistemelor de energie regenerabila pe raza localitatii Avrig precum si facilitarii de noi investitii, provenind atat din mediul privat cat si din mediul public.
Compania, fondata de catre Consiliul Local al orasului Avrig, si-a asumat rolul operational in cadrul tuturor proiectelor ce vizeaza instalarea de echipamente energetice, distributie si transportul de energie precum si reabilitarea thermo-energetica a cladirilor aflate in gestiunea Consiliului Local Avrig.
In planurile de viitor se are in vedere achizitia de noi fonduri de dezvoltare, implementarea investitiilor existente in domeniul energetic din orasul Avrig precum si facilitarea actiunilor si atragerea de noi investitori privati si publici in orasul Avrig.

EOLIAN POWER

Productie generatoare de curent eoliene, cu puteri de pana la 30KW.
Proiectare in domeniul mecanic (prese, stante, matrite, reductoare, masini la tema, dispozitive, etc), precum si desene, conversie de desene de pe hartie in format CAD, utilizand Solid Works, Mechanical Desktop, Autocad, Inventor, ProE.
EXIMPROD GRUPwebsite: www.epg.ro


Sub numele Eximprod activeaza doua firme cu capital privat: EXIMPROD GRUP S.A., infiintata in anul 1994 si EXIMPROD POWER SYSTEMS S.R.L., infiintata in anul 2001. Ambele companii produc si distribuie materiale si echipamente destinate in principal industriei electricitatii. Inca de la infiintare, Eximprod si-a dezvoltat permanent gama de produse care cuprinde astazi peste 300 pozitii. In ultimii ani, Eximprod si-a extins domeniul de activitate si in sfera serviciilor energetice: antreprenoriatului general si furnizarea de energie electrica.

Eximprod Grup S.A. si-a propus intotdeauna mai mult decat sa vanda produsele pe care le produce. Eximprod doreste sa contribuie la gasirea de solutii pentru problemele clientilor sai. Deviza noastra "SOLUTII MODERNE IMPREUNA" nu este intamplatoare si fiecare din cele trei cuvinte ale ei sunt sustinute de intreaga noastra activitate. Vrem sa oferim nu simple produse ci SOLUTII, aceste solutii trebuie sa fie MODERNE, la cel mai inalt nivel mondial al prezentului si nu putem face acest lucru decat IMPREUNA cu clientii nostri. Pentru aceasta, comunicarea cu clientii este permanenta si deschisa in ambele sensuri. Acest site va fi dezvoltat pentru a asigura nu numai difuzarea de informatii catre clienti ci si posibilitatea unei comunicari in ambele sensuri. Mai mult, Eximprod considera acest site ca o cale de comunicare si cu furnizorii sai. Vrem sa contribuim astfel la realizarea unor parteneriate durabile in beneficiul tuturor firmelor implicate si in consecinta al economiei romanesti.
GIRASOLARwebsite: www.girasolar.ro


Girasolar Group are o experienta vasta in design, furnizare, instalare, si service pentru sisteme regenerabile.
Indiferent daca este vorba de o casa de vacanta, un apartament, in industrie, telecomunicatii, institultii sau ONG-uri, GIRASOLAR va poate oferi solutii optime specifice si servicii postvanzare de inalta calitate.
Noi credem ca o implicare personala, tinand cont de factorii locali poate duce la gasirea solutiei ideale si de incredere pentru clientii Dvs. De aceea va asteptam sa ne contactati prin email sau telefon pentru a va oferi sistemul personalizat.
HIDROSERV CLUJwebsite: www.hidroservcj.ro


S.C. HIDROSERV CLUJ S.A. este o societate comerciala pe actiuni cu capital integral de stat avand ca obiect principal de activitate lucrari de intretinere, revizii tehnice, reparatii si modernizari la agregatele si instalatiile energetice. S.C. HIDROSERV CLUJ S.A. dispune de personal calificat si specializat, cu vasta experienta in domeniul instalatiilor si echipamentelor energetice.
Misiunea noastra este satisfacerea permanenta a cerintelor si asteptarilor clientilor prin realizarea unor servicii de inalta calitate, precum si imbunatatirea continua a performantelor noastre.
Firma noastra S.C. FILIALA PENTRU REPARATII SI SERVICII HIDROSERV CLUJ S.A. cunoscuta pe plan intern cu prescurtarea S.C. HIDROSERV CLUJ S.A. face parte din grupul energetic in care lider este S.C. HIDROELECTRICA S.A. BUCURESTI care este si principal actionar.
In ultimii trei ani am avut o cifra de afaceri de peste 15 milioane &eur;. Domeniu activitatii de baza este "intretinerea si repararea instalatiilor din hidrocentrale" corelata cu producerea de energie electrica, dezvoltand de asemenea activitati importante in urmatoarele domenii:
- Retehnologizarea microcentralelor si centralelor hidroelectrice <= 75MW
- Mentenanta electrica si mecanica in centrale si statii electrice
- Proiectare, incercari, service - agregate si unitati energetice
- Proiectare, executie, service - instalatii electrice de JT, MT, IT
- Elaborarea documentelor in vederea obtinerii autorizatiei de functionare pentru centrale eoliene si microhidrocentrale
- Montare, intretinere si exploatare centrale eoliene
- Modernizarea, reabilitarea - instalatiilor electrice si a automatizarilor
- Bilanturi electrice si monitorizari parametrii electrici
- Verificari metrologice, protectii electrice, AMC
- Verificari mijloace de protectie si uleiuri electroizolante
- Service instalatii si retele telecomunicatii, centrale alarmare
- Constructii, instalatii, confectii metalice
- Transport rutier de marfuri si persoane
- Organizare proceduri pentru achizitii publice
HORIZON ENERGY

Dezvoltator de proiecte in domeniul eolian.
Iberdrola Renovableswebsite: www.iberdrolarenewables.us/


Iberdrola Renewables, LLC is at the forefront of transforming the way the U.S. produces and uses energy. Strongly positioned to develop, build, and operate the clean energy infrastructure of the future, Iberdrola Renewables, LLC is already generating power from more than 40 renewable energy projects for its utility-scale customers in the United States and leading America’s transition to a renewable energy future.

Iberdrola Renewables, LLC is deeply rooted in the United States, the world’s largest energy market and a country with incredible renewable resource potential. As of December 2010, we directly employ more than 850 people in the U.S., and our operations have created thousands of jobs in industries and communities across the country.

Iberdrola Renewables, LLC is the second-largest wind operator in the U.S. and also operates more than 621 MW of gas-fired generation and more than 129 BCF of owned and contracted U.S. natural gas storage. Thus, it is one of the few companies capable of providing structured energy solutions that allowing large industrial and commercial customers to manage risks and uncertainty in the natural gas and power industries.

The Iberdrola family of companies

Iberdrola Renewables, LLC is the U.S. division of parent company IBERDROLA, S.A., an energy pioneer with the largest renewable asset base of any company in the world.

IBERDROLA, S.A. is Spain’s number one energy group and the fourth largest utility company in the world by market cap. A company with a 107-year history and roots in hydroelectric power, IBERDROLA, S.A. employs over 33,000 people in more than 40 countries and has placed the environment and sustainable development at the center of its global strategy.

ICPE SAwebsite: www.icpe.ro


ICPE - Institutul de cercetari electrotehnice cum a fost "botezat" acum 60 de ani prin HG 868 din 5 august 1950 sub semnatura "celebrilor" Petru Groza si Gheorghe Gheorghiu Dej - a fost infiintat dintr-o necesitate economica reala, respectiv electrificarea tarii si a devenit de-a lungul timpului un actor cunoscut pe piata mondiala de profil.

Astazi, ICPE reprezinta o structura complexa ce acopera o gama larga de activitati inovatoare, conectate prin profilul ELECTRIC.

Principalele activitati privesc cercetarea, dezvoltarea, ingineria, fabricatia OEM si serviciile profesionale avand ca obiectiv principal oferirea de tehnologii si produse inovative, eficiente si competitive, fara impact negativ asupra mediului.

PRODUSE
• Sisteme de producere a energiei din surse regenerabile (PV, solar-termic, eolian, biomasa, sisteme in cogenerare, sisteme hibride)
• Sisteme de iluminat public in tehnologie LED (conectate la retea sau stand-alone alimentate PV)
• Aparataj electric
    Intreruptoare cu comutatie in vid
    Contactoare
    Sigurante fuzibile ultrarapide
    Sigurante fuzibile de medie tensiune
• Masini electrice speciale
    Motoare de cuplu
    Actuatoare
    Masini electrice traductoare (resolver, tahogenerator, RVDT, microsym)
    Masini electrice dezvoltate la cererea clientului (frameless, coreless, liniare)
    Servomotoare DC & brushless
• Servosisteme
    Generatoare electrice
    Sisteme de actionare pentru vehicule electrice
• Cabluri electrice speciale
    Bipolare
    Coaxiale cu PE, FEP
    De incalzire
    Fara halogeni
    Pentru detectia avariilor
    Multiconductoare

SERVICII
• ESCo
• Consultanta
• Cercetare/dezvoltare de produse la cererea clientului
• Cooperare internationala
• Metrologie si incercarea produselor electrice in laboratoare acreditate RENAR
• Masuratori "in site" de zgomot, EMC, termografie, efectuate cu laboratorul mobil
• Editura

DOMENII
• Energie regenerabila
• Eficienta energetica
• Protectia mediului
• Aparataj electric ecologic cu comutatie in vid
• Cabluri electrice speciale cu izolatie de teflon
• Masini electrice speciale
• Servo-control
• Vehicule electrice
• Automatizari industriale si agricole
• Electrotehnologii
• Incercarea produselor si caracterizarea materialelor

Activitatea companiei ICPE este axata pe servicii integrate si produse pentru dezvoltare durabila conectate prin profilul electric. O mare parte din produsele realizate la ICPE sunt brevetate, acestea fiind prezentate la diverse saloane internationale de inventica (Bruxelles, Geneva, Budapesta, Moscova). In anii 2009 si 2010 aceste inventii au obtinut 12 medalii din care 8 de aur si 4 de argint.

Bazandu-se pe o echipa de elita, ICPE a fost si este profund implicat in programele nationale si internationale de promovare a tehnologiilor pentru dezvoltare durabila.
INCDIE ICPE CAwebsite: www.icpe-ca.ro


ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE - CA ocupa o pozitie nationala bine definita, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.

Viziunea INCDIE ICPE-CA: INCDIE ICPE-CA va deveni in inginerie electrica promotorul progresului bazat pe cunoastere.

Misiunea INCDIE ICPE-CA

INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.) spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.
Pentru angajatii institutului, ICPE-CA ofera dezvoltarea calificarii profesionale personale, care le va permite ocuparea unor pozitii cu responsabilitate la nivel de institut, in industrie si in alte domenii stiintifice.
Misiunea astfel definita este realizabila (datorita competentelor ICPE-CA si creativitatii angajatilor), instructiva, precisa, reflecta realitatea (valori si cultura) ICPE-CA si este orientata catre beneficiari.
In acest context, in strategia elaborata de institut pe perioada 2006 - 2013, activitatile de cercetare ce se vor desfasura in domeniul ingineriei electrice trebuie sa contribuie la:
- atingerea nivelului de compatibilitate si competitivitate necesar pentru integrarea deplina in aria europeana de cercetare;
- participari la Programul CDI Cadru 7 al Uniunii Europene pentru perioada 2007 - 2013;
- dezvoltarea unui mediu social, economic, dinamic si competitiv, orientat spre domeniile de inalta tehnologie, capabil de a raspunde cerintelor strategice de dezvoltare pe termen lung, in contextul economiei globalizate.
Ceea ce caracterizeaza astazi INCDIE ICPE-CA este atentia acordata cercetarii fundamentale, aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetare-dezvoltare-inovare in domeniile energie, materiale, micro- si nanotehnologii, motorul dezvoltarii durabile a societatii.

Principalele activitati cuprind:

• cercetare fundamentala si aplicativa in sectorul ingineriei electrice;
• asistenta tehnica si consultanta in domeniul ingineriei electrice;
• informare, documentare si pregatire de personal in domeniul ingineriei electrice.

Institutul este implicat in 3 directii principale de cercetare:
- materiale avansate: materiale si compozite functionale / multifunctionale, cristaline si nanostructurate;
- surse noi de energie (energie eoliana, energie solara, pile de combustie, stocare de hidrogen): conversie, economisire si recuperare;
- tehnologii si sisteme microelectromecanice.
Infotop Inventwebsite: infotopinvent.ro/


Info-Top Invent S.A. este o firmă tânără, dinamică, cu capital 100% românesc, ce și-a propus încurajarea, susținerea si dezvoltarea ideilor, descoperirilor, invențiilor și tehnologiilor românești, în principal.

Pentru că în România se întrevedea încă din anul 2010 o dezvoltare importantă, in cadrul sectorului energetic, a tehnologiilor și soluțiilor de producere a energiei din surse regenerabile, datorată pe de o parte necesitații alinierii la politica europeană din domeniu, iar pe de altă parte necesitații implemetării de noi soluții, am decis implicarea cât mai activă a firmei Info-Top Invent S.A. in acest domeniu.

Analizând politicile, condițiile și direcțiile de dezvoltare asumate de România, necesare a se realiza până în 2020, dintre categoriile care alcătuiesc acest domeniu al surselor regenerabile de energie, am ales pentru început partea de domeniu solar fotovoltaic.

În acest sens, folosind brevetul unuia dintre colegii și colaboratorii noștri, am dezvoltat si produs un sistem propriu, autonom, de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice, bazat pe o soluție cu tracker pe doua axe, ce dezvoltă cu minim 30% mai multă energie decât un sistem fix, la aceeași putere instalată. Acest sistem, de mici dimensiuni, denumit Captator T1500, cu putere maximă instalată de până la 1800W, este destinat beneficiarilor cu un consum mediu de energie electrică, gospodării, case de vacantă, pensiuni, dar care in configurație de două, trei bucăți, sau alături de alte soluții - de exemplu turbine eoliene de puteri mici, poate cu succes asigura necesarul de energie pentru obiective ceva mai mari. În varianta inițială el dispunea de doua oglinzi laterale de inox, ce aveau ca scop concentrarea luminii pe panouri, rezultând un randament mai bun al sistemului.

Datorită variațiilor de preț din piața panourilor fotovoltaice - in scădere și al oțelului - în creștere, am adoptat soluția mai economică de renunțare la oglinzi si de majorare a numărului de panouri, pentru același randament și energie produsă.

Acest sistem este deja folosit cu succes în zone în care nu există rețea de curent electric sau unde costurile de racordare sunt foarte mari.

Totodată Info-Top Invent S.A. promovează implementarea soluțiilor de sisteme de iluminat autonome - stâlpi de iluminat cu becuri led, panouri fotovoltaice și acumulatori proprii - sisteme folosite pentru iluminatul public sau ambiental.

Împreună cu echipa noastra tehnică, cu colaboratorii și tehnicienii furnizorilor noștri de echipamente, asigurăm evaluarea și proiectarea de sisteme, specifice diverselor tipuri de aplicații din domeniul fotovoltaic.

In paralel cu dezvoltarea captatorului T1500, am inițiat abordarea segmentului de parcuri fotovoltaice putând asigura realizarea "la cheie" a acestor tipuri de lucrări, ce cuprind - studii de fezabilitate, proiectare de sistem, execuție, racordare la SEN. Aceste investiții de valori semnificative necesită un volum mai mare de analiză și lucru până la definitivarea soluțiilor optime de producție și de realizare a execuției, generând totodată beneficii importante odată cu realizarea lor.

Din punct de vedere al soluțiilor constructive de montare a panourilor, Info-Top Invent S.A.  asigură realizarea întregii game de soluții: la sol, pe terasele blocurilor, pe acoperișuri, în parcări, pe acoperișurile halelor sau supermarketurilor, pe fațadele clădirilor, etc., folosind diverse tipuri de materiale si echipamente de producere a energiei electrice - panouri monocristaline, policristaline, cu film, etc., montate static sau cu sisteme de urmărire a soarelui - sisteme de tracking.

KUHN and Partner RomaniaMabecwebsite: www.mabec.ro/company.html


MABEC Trading Srl este o societate tânăra, înfiinţata in anul 2006 ca Societate de servicii, care la momentul actual are ca ca obiectiv primar promovarea producerii si utilizării energiei durabile din surse regenerabile.

Serviciile oferite de către MABEC Trading S.r.l. includ consultanta, proiectarea, furnizarea si întreţinerea sistemelor pentru producerea energiei regenerabile de uz casnic si industrial. 

Sectoarele de activitate :

 • Energie alternativa si regenerabila – fotovoltaica, solara, geotermica, eolica, biomasa, biogaz, minihidrocentrale

 • Industrial – industria uşoara chimica si petrochimica, platforme off-shore, gestiunea deşeurilor, tratamentul apelor, generarea si distribuirea energiei

 • Civil si servicii – public si privat

 • Misiunea societatii noastre este aceea de a pune clientul in centrul procesului productiv pentru :

 • Individuarea soluţiei optime in folosirea resurselor naturale

 • Folosirea finanţărilor disponibile

 • Alegerea componenţilor

 • Proiectarea si realizarea instalaţiei in funcţie de factorii determinanţi

 • Furnizarea lucrării de înalta calitate

 • Asistenta tehnica atunci când este necesara

MABEC Trading Srl realizează sisteme electrice respectând mediul, având ca obiectiv economisirea resurselor naturale si reducerea de emisii nocive in atmosfera. 

Scopul final al societatii noastre este acela de a veni in întâmpinarea atât consumatorilor dar si producătorilor,
cu tehnologii noi si experienţe utile in vederea unei economii pe scara larga si un mediu cat mai curat. 

Statistici

De la inceputul activitatii si pana in prezent, societatea noastra a realizat un total de 25 MWpv circa, instalati, repartizati astfel anual:

 • 2007 - 1,5 MW din instalaţii de panouri fotovoltaice pentru instituţii publice ( Săli de sport, scoli), centralizate in nordul Italiei.

 • 2008 - 4,8 MW, atât pentru instituţii publice ( Săli de sport, scoli, centre comerciale), cat si pentru privati ( hale, terenuri, case private), raza de activitate extinzându-se spre centrul Italiei.

 • 2009 - 5,5 MW – institutii publice, case private, ferme agricole

 • 2010 – 6,9 MW – ferme agricole, case private, hale industriale, campuri agricole

 • Pentru anul 2011 a fost estimat un target de 8 MW, din care au fost instalati circa 6,5 MW , avand ca obiectiv cresterea pe plan profesional, dar in acelasi timp extinderea teritoriala.

In prezent, obiectivul nostru este de a promova activitatea societatii pe teritoriul Naţional, implicând in cooperare un număr cat mai mare de instituţii publice si private.

MARVASTANwebsite: www.marvastan.ro


S.C. MARVASTAN S.R.L. este o companie cu capital privat romanesc infiintata in anul 2001 cu scopul de a promova sursele de energie verde regenerabila prin
- productie de energie regenerabila
- asimilare de noi tehnologii de producere a sistemelor si echipamentelor aferente in domeniul energiilor solare, fotovoltaice, a vantului, etc cat si a celor hibride derivate din acestea, dar si a altor surse de energie regenerabila.
Echipa noastra relativ tanara aflata in plina formare cauta sa se integreze noilor tehnologii si abordeaza practic toate etapele cerute in finalizarea unor proiecte privind energia verde.
MG STEVENS FINANCECompanie ce ofera pietei locale solutii financiare pentru toate tipurile de proiecte.
My Energywebsite: www.myenergy.it:81/en/home


MyEnergy is an Italian company founded in 2006 by a group of experienced engineers that operates in the green economy sector providing its services to both private customers and businesses. Its activities include consulting, design, installation, testing and servicing of plants that produce electricity from renewable energy sources, solutions for the energy efficiency of buildings, assistance/maintenance of installations and the distribution of materials.
Created by electronic, electrical and building services engineers with expertise in design,the company  was established for ethical and environmental reasons, with the aim of making a tangible contribution to the development of Renewable Energy Sources in Italy, seizing the opportunities offered by new incentive policies at a regional, national and European level. With plants of over 55 MW built in two years and a turnover of about €100 million, MyEnergy is one of the fastest growing companies in the Italian photovoltaic market. 

This unceasing expansion clearly demonstrates our commitment to quality,  seriousness, reliability  andtransparency.

MyEnergy is consistently in line with major general contractors in the industry. We believe in constant growth in the years ahead through ongoing innovation and differentiation of our offerts in the world of the green economy.

Newtecwebsite: www.newtecpeople.com/azienda/newtec?lang=en


Newtec System, a qualified Energy Service Company (ESCO) and one of the top 10 companies of the Marche Region in its field in terms of size and turnover, provides customized solutions for industries, business companies and communities. We mainly operate in Italy but have recently set up important operations in other countries, especially in eastern Europe. Our founder and the companies he created have been supporting the development of business companies and other customers for over 35 years.

HISTORY

1974 – Gianfranco Miccini begins his entrepreneurial activity creating Termoidraulica Recanatese, a small business installing residential plumbing and heating systems.

1989 – General Impianti is created (now Newtec System), a modern company installing industrial systems and providing their operation and maintenance.

2001 – The Energy Division is created – energy efficiency and respect for the environment are its core values.

2002 – The company signs an exclusive agreement with Tedom s.r.o. (a Czech group leading the market in Europe) for the sale of cogeneration systems in Italy.

2007 – Energia+ is created and set up as an Energy Service Company (ESCO) to analyze and rationalize Customers’ energy spending.

2008 – Newtec System comes into being, providing energy-efficient “integrated solutions” through customized projects for new and existing installations, for industries, business companies and communities.

2009 – 35 years of experience and increasing know-know.

2010 – Newtec System becomes an energy service company to improve the quality of the services and solutions offered.

2010 – Newtec System signs an agreement with Tedom s.r.o. and becomes its service partner providing maintenance and technical assistance for cogeneration systems.

Probel Instalwebsite: www.probel.ro/


PROBEL INSTAL S.R.L. , societate cu capital integral romanesc, este:

 • reprezentant in Romania al companiei WEFA Plastic GmbH - Germania,

 • importator direct al companiilor VIEGA GmbH - Germania KAIMANN, Germania
  si JuraTHERM

precum si distribuitor

 • WILO GmbH,

 • HERZ ARMATUREN,

 • Buderus

 • Vaillant

 • SFA


   Companie cu capital integral romanesc, este formata dintr-o echipa de profesionisti cu o experienta de peste 10 ani in domeniul instalatiilor in constructii.

   Initial, principala activitate a societatii a fost comercializarea de tevi si fitinguri din polipropilena pentru instalatii sanitare, instalatii de incalzire cu radiatoare, incalzire in pardoseala, instalatii de canalizare interioara, sifoane colectoare pentru baie, terase, pivnite, blocuri modulare pentru obiecte sanitare. Acum oferim toate acestea incluse in solutii complete pentru sisteme de alimentare cu apa rece si calda, sisteme complexe de incalzire si sisteme de evacuare ape uzate. Acestea se concretizeaza prin lucrari complexe „la cheie” , inclusiv cu sisteme generatoare de energie verde:

 • Panouri solare

 • Pompe de caldura


   In cadrul companiei exista un departament de Marketing - Ofertare - Vanzari, eficient si dinamic, care este prezent la expozitiile majore de profil din tara, raspunzand prompt la toate solicitarile de ofertare - vanzare ale clientilor. Sistemul de livrare este bine pus la punct, eficienta acestuia remarcandu-se prin promtitidine si eficienta. Un plus in acest sens este existenta in permanenta pe stoc a majoritatii reperelor.

RECwebsite: www.recgroup.com


REC is a leading global provider of solar electricity solutions.
Across the value chain
REC produces polysilicon, wafers, cells and modules for the solar industry, and silicon materials for the electronic industry. REC also engages in project development in selected PV segments. View a short film about REC here.
Around 2,400 employees work in REC's worldwide organization.
Operations
Headquartered in Sandvika, Norway, our production facilities include the silicon materials plants in Moses Lake, Washington and Butte, Montana in the USA. The wafer, cell and module production is located in Tuas, Singapore. Read more about our operations.
Partnership mentality
Throughout the solar value chain, REC collaborates with our partners and customers to meet their needs. Our partnership mentality allows us to build mutual long-term success in all aspects of our business. REC does not only offer high quality products and services, but importantly, a reliable and lasting partnership. Learn more about our values.
Products and markets
REC has sales offices in the key solar energy markets in Europe, the USA and Asia. A complete overview of products and information on how to buy can be found in the products section.

REMECA SOLARProducerea de caldura si curent din energie solara functioneaza dupa un principiu simplu, dar cu o tehnica foarte dezvoltata. REMECA SOLAR are ca obiectiv sa furnizeze instalatii termice si fotovoltaice intr-o forma compacta, usor de utilizat, pentru a le putea livra ca sisteme pregatite pentru functionare. Un alt obiectiv al REMECA SOLAR este sa inlesneasca accesul populatiei la energia solara. De aceea, toate instalatiile solare si fotovoltaice ale furnizorului REMECA SOLAR se compun din parti constructive produse industrial in serie mare.
ROKURA TECHNOLOGIESwebsite: www.rokura-tech.ro


Misiune:
"Rokura Technologies dezvolta si implementeaza solutii energetice solide si eficiente pentru companiile private si de stat, indiferent de marimea acestora. Actionam ca si un Departament de Energie al clientilor nostrii!"

Viziune:

"Contribuind activ la dezvoltarea pietei de Management Energetic in Romania, Rokura Technologies este recunoscuta ca prima alegere a producatorilor si a consumatorilor de energie."
ROMSIR IMPEXwebsite: www.energie-verde.ro


Se ocupa de productia, importul si distributia de:
• Panouri solare apa calda
• Sisteme fotovoltaice
• Sisteme eoliene
• Sisteme hibride
• Stalpi de iluminat
• Corpuri de iluminat
• Pompa de apa solara
ROMTERM INSTAL

Instalatii pentru constructii. Energii regenerabile.
Brevet si Prototip pentru panou solar - fereastra.
Schneider Electricwebsite: www.schneider-electric.com/site/home/index.cfm/ro/


Companie specializata la nivel global in managementul energiei, cu operatiuni in mai mult de 100 de tari, Schneider Electric ofera solutii integrate pentru diverse segmente de piata, detinand pozitii de lider in domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizarilor in constructii si al centrelor de date sau retelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezenta extinsa si in domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential. Schneider Electric ofera, de asemenea, solutii pentru energii regenerabile, atat solara, cat si eoliana: echipamente si solutii performante pentru centrale eoliene si solare, pentru conectarea la retea, precum si servicii de intretinere a acestora pe termen lung.
Cei peste 130 000 de angajati ai companiei lucreaza pentru a face energia sigura, fiabila, eficienta, productiva si verde, realizand venituri din vanzari in valoare de peste 22.4 miliarde de euro in 2011, prin activitatea lor constanta de a ajuta persoanele si organizatiile sa profite la maxim de resursele energetice.
Pe piata din Romania, compania este prezenta din anul 1997, avand sediul central in Bucuresti si agentii teritoriale in cele mai mari orase din tara: Brasov, Cluj, Craiova, Constanta, Galati, Iasi, Timisoara.
SMA SOLAR TECHNOLOGIESwebsite: www.sma.de


SMA Solar Technologies este leader-ul de piata producator de invertoare in Europa, oferind solu?ii integrate pentru producere distribuita de energie.
Ca leader de piata pentru invertoarele solare, ofera solutia corecta pentru toate tipurile de aplicatii, pentru toate tipurile de module, pentru conectarea la retea, sau pentru aplicatii independente, pentru cladiri mici sau sisteme de ordinul MW tilor.
Solar Water Term Instalwebsite: solwaterm.com/Solwaterm


Societatea va propune solutia instalarii de panouri captatoare solare care impreuna cu restul componentelor sistemului asigura posibilitatea prepararii de apa calda menajera si aport la incalzire. Se asigura garantie, service si postgarantie la sistemele livrate si montate.
Solar Water Term Instal este o societate de instalatii specializata in montarea panourilor solare termice si fotovoltaice. Asiguram consultanta si raspundem la orice intrebare din partea dumneavoastra.

TUV NORD ROMANIAwebsite: www.tuv-nord.ro


Avand mai mult de 10.000 de angajati si regasindu-se in mai mult de 70 de tari din Europa, Asia, America si Africa, grupul TUV NORD este dedicat in mod activ clientilor sai nationali si internationali. Consultanta, serviciile si testarea de portofolii cuprinde ambele teste specifice, de gestionare a inspectiilor si, de asemenea, complexe solutii de management.
TUV NORD Grup este format din urmatoarele subdiviziuni: mobilitate, servicii industriale, resurse naturale , formare profesionala si resurse umane.
Ca un centru de competenta orientata catre client, acesta este in contact permanent cu clientii sai pentru analiza, consultanta si dezvoltarea de solutii personalizate.
UPC WIND ENERGYUPC Renewables este un owner si un operator in domeniul fermelor eoliene.
VENTUREAL ROwebsite: www.ventureal.com


Compania se ocupa in primul rand de proiectarea parcurilor eoliene, constructia si exploatarea lor, este dorinta noastra speciala sa nu va prezentam punctul nostru de vedere subiectiv, ci sa va oferim perspective diferite asupra temei energie eoliana si in cele din urma sa admitem si pareri critice. Nici o alta forma de exploatare a asa numitelor energii alternative nu polarizeaza atat de mult ca energia eoliana. Criticii nu iau in considerare faptul ca turbinele de vant se afla in imediata apropiere sau la mare departare si genereaza energie.
VES - Vase Emailate Sighisoarawebsite: www.ves.ro


VIVERA IMPEXwebsite: www.vivera.ro


Vivera Impex SRL este o companie ale caror actionari sunt cetateni ai Germaniei si Romaniei. Compania noastra reprezinta, pe piata romaneasca, companiile straine, care sunt recunoscute international datorita performantei realizate si, de asemenea, ca urmare a referintelor facute dealungul anilor.
Vivera Impex Ltd este pe piata din 1994. Mai tarziu, am deschis filiale in Bucuresti, Arad, Saarbrucken, Viena. Activitatea noastra principala este stabilirea si facilitarea de afaceri, consultanta de management, marketing, importul de echipamente, etc.
© 2009 - 2012 SUNE